Jesper Østrup har arbejdet på Teknisk Skole i Roskilde i 37 år. Han er opvokset i en lille by i nærheden af Skælskør og arbejdede blandt andet som skraldemand som ung. Jesper er uddannet Cand. Mag. i dansk og idræt, og arbejdede i en årrække som lærer, inden han blev direktør på Roskilde Tekniske Skole, hvor der er omkring 3.000 elever. Teknisk Skole rummer en lang række uddannelser fra landbrug, gartner og blomsterbinder til dyrepasser, elektriker og mekaniker.

Visesanger, troubadour og komponist Erik Grip har de sidste 60 år betrådt næsten samtlige scener i Danmark. Han blev kendt for sin fortolkning af Frank Jægers digte i 1975. Karrieren tog fart i Smøgens Visevershus i Tivoli i 60´erne. Så kom festivalerne i Tønder, Skagen, Tarm, Ringe og Frederikssund, Roskilde og Den Smukkeste i Skanderborg.

Burgeren er i top-5 over danskernes mest foretrukne spise og i Roskilde er den statistik ingen undtagelse. Der er mange dedikerede burgerrestauranter at vælge imellem, og derfor er Roskilde TV taget på umamijagt for at finde frem til nogle af de bedste. Vi skal denne gang forbi BASH Burger, Grillen og Golden Gate Burgers.

JERSIE FORSAMLINGSHUS er det kulturelle samlingssted i landsbyen Jersie. Her samles man til møder, generalforsamlinger, fælles-spisning, fester samt ikke mindst musikalske og andre kulturelle arrangementer. Lokalerne byder på originalitet, kultur, hyggeligt samvær og veltillavet dansk mad. Alt sker i et samspil mellem arrangør, gæster og værten Talli Kurland. Jersie Forsamlingshus har tilbudt de perfekte rammer til selskaber og events siden 1898.